Xtra

Kies zelf en leer nóg meer!

Op het Ashram zijn er naast de vaklessen een heleboel extra’s. Kies bijvoorbeeld in de brugklas je eigen keuzeprogramma en volg in de bovenbouw een extra vak of doe mee aan een lunchpauzeconcert. Er is altijd wel een activiteit die jou boeit!

Keuzeprogramma brugklas

In leerjaar 1 en 2 volgen alle leerlingen 2 uur per week een keuzeprogramma naar keuze. Je kiest uit de volgende vier keuzeprogramma’s:

Sportklas

Wil jij graag en veel sporten? Dan is de Sportklas echt iets voor jou. Je leert nieuwe en uitdagende sporten kennen. Je krijgt een veelzijdig en uitdagend sportprogramma aangeboden.

Kunstfabriek

Ontdek jouw creativiteit bij de Kunstfabriek. Je gaat aan de slag met alle kunstvakken (beeldende vorming, drama en muziek).

Codeerklas

Leer computers volledig naar je hand zetten in de Codeerklas. Je gaat aan de slag met coderen, ook wel programmeren genoemd. Big Data, kunstmatige intelligentie en andere digitale technologieën zijn straks bekend voor jou. Wie weet bouw je straks wel een eigen game!

De Jonge Onderzoeker

Bij De Jonge Onderzoeker ga je experimenteren, creëren en natuurlijk leren hoe dingen in elkaar zitten. Dit doe je op wetenschappelijke wijze door natuurkundig, scheikundig en biologisch onderzoek te doen.

Extra Art

Het Ashram is een creatieve school en daarom kunnen onze leerlingen ook na de brugklas extra kunstvakken blijven volgen. Drama, muziek en beeldende vorming bieden we namelijk ook aan als keuzevak. En je kunt er examen in doen! Ook organiseren docenten en leerlingen een grote musical!

Extra sport

Kies voor de sportvakken BSM of LO2 in de bovenbouw of geef je op voor de Ashram sporttoernooien. De schaats- en basketbaltoernooien zijn populaire Xtra’s op het Ashram. Eenmaal in de bovenbouw volg je bij SportMix jouw zelfgekozen sporten, zoals Lacrosse, Fitness, voetbal, Zumba en boogschieten. Dus wil je meer sporten? Dan zit je op het Ashram goed!

Extra vakken (keuzevakken)

Vanaf de bovenbouw kun je een keuzevak kiezen. Zo kun je voor extra sport, drama, muziek of beeldende vorming kiezen, maar je kunt ook filosofie, informatica of bijvoorbeeld wiskunde als extra vak kiezen. En je kunt er ook examen in doen!

Pre-university Classes en MasterClasses

Maak tijdens je opleiding op het Ashram College al kennis met de Universiteit. Het Ashram heeft verschillende samenwerkingen met Universiteiten om leerlingen pre-classes aan te bieden.

Green Office, Leerlingenraad en Dingus

Praat mee met de schoolleiding, maak je hard voor een duurzame school en organiseer schoolfeesten en bijvoorbeeld de Valentijnsactie.

Gay Straight Alliance

Iedereen is welkom op het Ashram en daar geven we graag extra aandacht aan. Denk bijvoorbeeld aan paarse vrijdag.

CJP-pas

Op een creatieve school als het Ashram stimuleren we onze leerlingen om ook na schooltijd tentoonstellingen en voorstellingen te bezoeken. Daarom krijg je een CJP-pas en kun je met korting muziek-, drama- en bv-activiteiten bezoeken.

Extra examenvak

Ook dat is het Ashram. Heb je voor je vervolgopleiding een bepaald vak op je diploma nodig? Of vind je het gewoon leuk om in een bepaald extra vak examen te doen. Dat kan. Alle keuzevakken kunnen ook als examenvak worden gekozen.

Versneld examen

Ben jij er klaar voor om in je voorlaatste jaar al examen te doen? Dan behoort dat zeker tot de mogelijkheden.

Internationaal taalcertificaat

Je kunt op het Ashram – naast de vaste taallessen – internationaal erkende taalcertificaten behalen. Waarom? Voor wie het leuk vindt en voor degene die van plan zijn om in het buitenland te gaan studeren. We werken op het Ashram met DELF voor Frans en Cambridge English.  

Ashram Social

Volg ons op Instagram

Logo Ashram