× Meld je aan voor de Orientatiemiddag! #groep7 #groep8 Lees meer

Mavo

Op de mavo bereiden we je zo goed mogelijk voor op een aansluiting op vervolgonderwijs. Het verwerven van kennis en het aanleren van vaardigheden staan centraal op de mavo. Maar ook de vorming van jou als persoon krijgt op het Ashram College veel aandacht.

Als je de mavo hebt afgerond dan kun je ervoor kiezen om naar het MBO te gaan, maar je weg op het Ashram College vervolgen kan ook. De havo kan een mooie volgende stap zijn. Omdat alle mavoleerlingen examen doen in een extra vak, zal dat de aansluiting met de havo makkelijker maken. Met een extra vak word je dus goed voorbereid op die stap. Het spreekt vanzelf dat een extra vak ook van veel waarde is als je na de mavo kiest voor een MBO-opleiding.

Verantwoordelijk voor je eigen leerproces

Onze maatschappij verandert  in een hoog tempo. Op de mavo leiden we je op tot iemand die in staat is om met veranderingen om te gaan. Niet alleen het verwerven van kennis staat bij ons centraal ook het aanleren van vaardigheden vinden we belangrijk. Denk daarbij aan onderzoeken, samenwerken en presenteren.

Bij het leren krijg je, begeleid door je mentor / coach, de verantwoording voor je eigen leerproces. Ondernemend leren als het ware. Daarmee begin je in de brugklas. Stap voor stap. Van begeleid leren naar zelfstandig leren.  Omdat geen leerling hetzelfde is houden we rekening met verschillen.  Onze insteek is: strak waar het moet, vrij waar het kan.  Mentor en coach zijn op de hoogte van wat er bij jou speelt , zij zijn het eerste aanspreekpunt voor jou en je ouders.

Ondernemend leren, wat is dat dan?

Op het Ashram betekent dat dat je voor een deel bepaalt wanneer je wat leert; tijdens de projecturen bepaal je wat je gaat leren. Ook tijdens de werkuren bepaal jij  wat er gedaan gaat worden en op welke manier. Zo krijg je als leerling voor een deel de regie over je eigen leren!

Engels op de mavo

In een wereld die steeds internationaler wordt, is een goede beheersing van het Engels heel belangrijk. In de gewone Engelse les bereik je al een hoog niveau. Naast de reguliere Engelse lessen kun je vanaf de derde klas  – en dat is bijzonder voor de mavo – kiezen voor Cambridge Engels.

Zo leer je de taal nog beter beheersen en behaal je een taalcertificaat dat internationaal erkend is. Handig voor een vervolgopleiding of stage in het buitenland!

Loopbaanontwikkeling

Loopbaanontwikkeling loopt als een rode draad door je opleiding op de mavo. Met het door het Ashram College ontwikkelde LOB-programma (Loopbaanoriëntatie en Begeleiding) ontdek je wat je interesses en capaciteiten zijn zodat je een goede keuze kunt maken voor vervolgopleiding of beroep. Welke vervolgstap je ze ook zet, van de ondernemende houding waar je op het Ashram College de basis legt,  hou je je hun leven lang plezier.

Ashram Social

Volg ons op Instagram

Logo Ashram