Mavo

Mavo

Op de mavo bereiden we je zo goed mogelijk voor op een aansluiting op vervolgonderwijs. Het verwerven van kennis en het aanleren van vaardigheden staan centraal op de mavo. Maar ook de vorming van jou als persoon krijgt op het Ashram College veel aandacht.

Als je de mavo hebt afgerond dan kun je ervoor kiezen om naar het MBO te gaan, maar je weg op het Ashram College vervolgen kan ook. De havo kan een mooie volgende stap zijn. Omdat al onze mavoleerlingen examen doen in een extra vak, kunnen ze doorstromen naar de havo. Met een extra vak word je dus goed voorbereid op die stap. Het spreekt vanzelf dat een extra vak ook van veel waarde is als je na de mavo kiest voor een MBO-opleiding.

Verantwoordelijk voor je eigen toekomst

Onze maatschappij verandert  in een hoog tempo. Op de mavo leiden we je op tot iemand die in staat is om met veranderingen om te gaan. Niet alleen het verwerven van kennis staat bij ons centraal ook het aanleren van vaardigheden vinden we belangrijk. Denk daarbij aan onderzoeken, samenwerken en presenteren.

Bij het leren krijg je, begeleid door docenten, de verantwoording voor je eigen leerproces. Ondernemend leren als het ware. Van begeleid leren naar zelfstandig leren. Omdat geen leerling hetzelfde is houden we rekening met verschillen.  Onze insteek is: controle waar het moet, vertrouwen waar het kan. Zo krijg je als leerling voor een deel de regie over je eigen leren!

Advanced Engels op de mavo

In een wereld die steeds internationaler wordt, is een goede beheersing van het Engels heel belangrijk. In de gewone Engelse les bereik je al een hoog niveau. Naast de reguliere Engelse lessen kun je vanaf de derde klas  – en dat is bijzonder voor de mavo – kiezen voor Cambridge Engels.

Zo leer je de taal nog beter beheersen en behaal je een taalcertificaat dat internationaal erkend is. Handig voor een vervolgopleiding of stage in het buitenland!

Loopbaanontwikkeling

Loopbaanontwikkeling loopt als een rode draad door je opleiding op de mavo. Met het door het Ashram College ontwikkelde LOB-programma (Loopbaanoriëntatie en Begeleiding) ontdek je wat je interesses en capaciteiten zijn zodat je een goede keuze kunt maken voor vervolgopleiding of beroep. Welke vervolgstap je ze ook zet, van de ondernemende houding waar je op het Ashram College de basis legt,  hou je je hun leven lang plezier.

Ashram Social

Volg ons op Instagram