× Meld je aan voor de Orientatiemiddag! #groep7 #groep8 Lees meer

Kennismaken en coaching

De eerste drie maanden van de brugklas maken we uitgebreid kennis met elkaar. We maken je wegwijs op school zodat je weet hoe het op het Ashram werkt. Maar kennismaken is natuurlijk veel meer dan dat. We willen jou namelijk ook beter leren kennen. Door te werken met leerdoelen en een voortgangsdossier kunnen jouw coach en docenten zien hoe jij je ontwikkelt.

 

Een eigen coach

In de brugklas krijgen alle leerlingen een eigen coach. In je persoonlijke voortgangsdossier houdt de coach bij hoe je ervoor staat. Aan de hand daarvan praten jullie over wat goed gaat en helpt je coach je om de zaken die nog niet zo goed gaan te verbeteren. Maak je je ergens zorgen over of kom je ergens niet uit? Ook daarvoor kun je bij je coach terecht. Je wordt in de brugklas van het Ashram begeleid en gecoacht om je leerdoelen te halen en je steeds verder te ontwikkelen.

 

Mediawijsheid

Je gaat werken met lesboeken, maar ook met je eigen Google Chromebook. Vanaf de eerste week ga je daarom aan de slag om je Chromebook en de Google apps for education (bijvoorbeeld Google Classroom) beter te leren kennen. Ook daarin coachen we je. Je zult zien dat je door de lessen van mediawijsheid binnen no-time alles van Google apps for education weet. Van slim werken met de Google-agenda tot presentaties maken in Google-sites. Daar draai je straks je hand niet voor om.

 

Driehoeksgesprekken

Een aantal keer per jaar komen je ouders/verzorgers naar school voor een driehoeksgesprek. Je presenteert tijdens deze gesprekken wat je hebt geleerd en hoe je dit hebt aangepakt. Zo maken ook je ouders/verzorgers kennis met wat jij allemaal aan het doen bent op je nieuwe school en de ontwikkeling die je doormaakt.

 

Groentjesfeest en brugklaskamp

De allereerste schoolweek op het Ashram sluiten we traditiegetrouw af met het Groentjesfeest. Dit feest is speciaal voor alle brugklassers en is de manier om te vieren dat je vanaf nu een brugklasser bent. En hoe kun je je klasgenoten en coach nu beter leren kennen dan op het brugklaskamp? Even geen lessen en (huis)werktijd, maar allerlei teamactiviteiten in de buitenlucht. Je zult zien dat je na het kamp nog meer kinderen kent en er een echt groepsgevoel is ontstaan.

Ashram Social

Volg ons op Instagram

Logo Ashram