Sven en Ezra praten met wethouder Schotanus over hun schoolproject

Een spannende dag voor brugklasleerlingen Sven en Ezra van het Ashram College in Alphen aan den Rijn. Op dinsdag 29 maart sprak wethouder Gert-Jan Schotanus van onder andere onderwijs en sport met de twee leerlingen over hun project ‘Hoe kunnen we een indoor skatebaan in Alphen openen?’

 

Op het Ashram College worden de leerlingen uitgedaagd om hun creativiteit en vindingrijkheid te benutten. Dat gebeurt bij de kunstvakken, maar ook bij de projecten die sinds een aantal jaren onderdeel zijn van het onderwijs op het Ashram College. Leerlingen starten aan de hand van een zelfgekozen onderwerp een eigen project. Onder begeleiding van de vakdocenten start het project altijd met het formuleren van een onderzoeksvraag. In het geval van Sven en Ezra ‘Hoe kunnen we een indoor skatebaan openen?’ Met wie kun je dat beter bespreken dan met wethouder Gert-Jan Schotanus van Sport en Onderwijs. De wethouder stond de leerlingen uitgebreid te woord en dacht enthousiast mee over de mogelijkheden die er zijn.

 

Een memorabel moment voor Sven en Ezra die in juni het eindproduct van het project opleveren tijdens een presentatie aan hun ouders en de vakdocent.

Ashram Social

Volg ons op Instagram