Gymnasium

Op het gymnasium van het Ashram College voelen leerlingen zich snel thuis. Vanaf de brugklas ga je direct van start met Grieks en Latijn. Je krijgt op een eigentijdse en actieve manier les. Zo schrijf en film je je eigen rap over Julius Caesar, bouw je het Colosseum na in Minecraft maak je een maquette van Hannibal en zijn olifanten in de Alpen. Daarnaast bieden we allerlei interessante en uitdagende extra’s aan onze gymnasiumleerlingen.

 

Pre-University

Wil jij altijd het naadje van de kous weten en ben je niet bang om je grenzen te verleggen? Dan zou het programma van de Pre-University zomaar iets voor jou kunnen zijn. In samenwerking met de Universiteit van Leiden bieden we leerlingen in leerjaar vijf en zes die op wetenschappelijk gebied nog meer uitgedaagd willen worden een PRE- College. Leerlingen die hier aan deelnemen volgen lessen op de Universiteit van Leiden en presenteren hier hun PWS (profielwerkstuk).

 

Masterclasses

Voor nog meer uitdaging kun je masterclasses volgen. Het Ashram College werkt hiervoor samen met de Universiteit van Amsterdam en Leiden. Vanaf leerjaar vier is het mogelijk om je tijdens de masterclasses te verdiepen in interessante onderwerpen van verschillende universitaire opleidingen.

 

Spaans vanaf de tweede

Wist je dat Spaans samen met Engels en Chinees de meest gesproken taal op de wereld is? Maar liefst 572 miljoen mensen spreken Spaans. Spaans is daarmee een waardevolle taal om te leren en handig voor je toekomst. Bovendien is het ook nog eens hartstikke leuk om Spaans te leren en te spreken. Alle havo, vwo en gymnasium leerlingen krijgen bij ons Spaans. Si!

Cambridge English en DELF Frans

Nóg beter worden in Engels en of Frans? Dat kan. Je kunt op het Ashram College namelijk Cambridge English en DELF Frans volgen. Beide lesprogramma’s zijn een mooie aanvulling op je diploma. Je ontvangt er namelijk internationaal erkende certificaten voor. Handig om te hebben voor als je bijvoorbeeld een internationale vervolgopleiding wilt gaan doen. Ook hier kunnen leerlingen van de andere niveaus aan mee doen.

 

Samenwerken 

Het gymnasium is een hechte groep leerlingen die veel samenwerkt. In de bovenbouw maken de gymnasiumleerlingen zelfs lesmateriaal voor elkaar. En ga je op excursie? Dan bereid je dat van te voren goed voor met je klasgenoten. Kortom: je leert op ons gymnasium door samen te doen!

 

Ashram Social

Volg ons op Instagram