Geslaagd op twee Ashram-scholen met drie diploma’s!

Het komt niet zo vaak voor dat we aan een leerling voor de derde keer een diploma mogen overhandigen, maar dit jaar gebeurt het. Marije Stigter (20) haalde dit schooljaar haar vwo-diploma en zet na acht jaar écht een punt achter haar schoolloopbaan op het Ashram College. We kunnen haar met recht een échte Ashrammer noemen. En een succesvolle ‘stapelaar’. Marije begon haar middelbare schooltijd op het Ashram College in Nieuwkoop. Marije: “Mijn eerste schooljaar was helaas niet zo leuk, want ik werd gepest. Gelukkig viel alles op zijn plek in de tweede, want ik kwam terecht in een leuke klas waar een aantal vriendschappen ontstonden. Op mijn schooltijd in Nieuwkoop kijk ik met heel veel plezier terug. Iedereen kent en ziet je daar. Het voelde veilig, vertrouwd en gezellig met allemaal fijne docenten en vrienden en dat paste perfect bij me.

 

Na de mavo ging ik verder met de havo op het Ashram College in Alphen. Dat bleek voor mij best een flinke overstap te zijn. Van het kleinschalige en knusse naar een school die toch een stuk groter is. Ik mocht me gelukkig prijzen met een fijne coach waar ik regelmatig terecht kon als ik het even lastig had. Hij heeft me toen fantastisch geholpen, daar ben ik nog steeds heel blij mee. En het fijne is dat hij mijn coach is gebleven tot en met 6 vwo! Uiteindelijk is alles op zijn pootjes terechtgekomen en ben ik me ook in Alphen helemaal thuis gaan voelen, want ik ben tot de laatste schooldag met heel veel plezier naar school gegaan.”

 

Na de zomer gaat Marije Taal- en cultuurstudies studeren aan de Universiteit Utrecht. De docent kunstgeschiedenis hielp haar bij haar keuze. “Mijn belangstelling voor sterrenkunde was de reden om uiteindelijk ook het vwo te gaan doen, maar toen kreeg ik op de havo kunstgeschiedenis en dat veranderde alles. Ik werd gegrepen door het vak en de manier waarop de docent het vak gaf, wakkerde mijn belangstelling nog meer aan. Hij heeft mij op het spoor gezet van deze studie en ik heb heel veel zin om daar na de zomer mee te beginnen!”

 

Op de vraag hoe Marije haar tijd op het Ashram College zou willen samenvatten, volgt een enthousiast betoog. “Het Ashram College is een school waar je jezelf kunt zijn. Het maakt niet uit wat je vindt of hoe je eruit ziet. Wat mij betreft moet iedereen gewoon naar het Ashram! Je krijgt de speelruimte om de wereld te ontdekken en te ontdekken wie jezelf bent. Ik durf te stellen dat mijn Ashramtijd mij echt gevormd heeft. Ik heb gemerkt dat het Ashram College een school is die leuker wordt als je wat ouder bent. Want bij de speelruimte die je krijgt, hoort ook dat je je eigen verantwoordelijkheid leert nemen en dat gaat nu eenmaal makkelijker als je al wat langer op school zit. Ik ga het Ashram ontzettend missen, de docenten, mijn vrienden en vriendinnen die ik hier heb leren kennen en die nu ook hun eigen weg inslaan. Ik kan bijna niet geloven dat ik hier na de zomer niet meer terugkom. Het Ashram was op een gegeven moment echt mijn tweede huis geworden.”

 

Marije slaat, net als onze andere geslaagde leerlingen, na de zomer een nieuwe weg in.
We zijn er trots op dat ze op onze scholen een basis heeft gelegd om die volgende stap te gaan zetten!

Geslaagd op twee Ashram-scholen met drie diploma’s: het verhaal van Marije

Ashram Social

Volg ons op Instagram