“Ashram uit de kunst”-weken van start

Dat het Ashram College bol staat van kunst en cultuur valt te beleven tijdens de “Ashram uit de Kunst”-weken van maandag 28 maart tot en met 12 april 2022. In deze weken zijn alle schoolexamens van de kunstvakken en dat betekent extra veel kunst en cultuur in de school.

 

Op maandag 28 maart trappen de muziekleerlingen de “Ashram uit de kunst”-weken af met een reeks slotconcerten in theater Parkvilla. Overal in de school zijn repetities gaande. Luna den Boer uit 6 vwo heeft er veel zin in. Ze heeft voor haar optreden op de piano het nummer Hometown Glory van Adele gekozen. Eén van de examenopdrachten is het zelfstandig organiseren van het optreden. Daarom heeft Luna haar klasgenoten Amy Ticheler en Lili de Lange gevraagd haar te begeleiden met zang en op de viool. Ook brengt de klas als geheel een koorstuk, bandstuk en speelstuk ten gehore in Parkvilla.

 

Na de slotconcerten volgt op vrijdag 1 april de aftrap van de eindexpositie beeldende vorming. De kunstwerken staan in het teken van de natuur, fabels en een verruimde blik.

Ook Sharani Kanhai en Dirkje van der Schouten zijn in voorbereiding voor een voorstelling. Zij doen op 12 april eindexamen drama met de voorstelling ‘Tijd voor de Asperge’ van Frank Houtappels. Aan hen de opdracht dit stuk te comprimeren en een eigen draai aan te geven. Dirkje en Sharani hebben door het jarenlang volgen van de dramalessen geleerd te improviseren, uit hun comfortzone te treden en goed te worden in teksten uit het hoofd te leren. Ze kijken ernaar uit dit te laten zien in het stuk van hun keuze.

 

Programma “Ashram uit de kunst”-weken
– Maandag 28 en dinsdag 29 maart: slotconcerten muziek in Parkvilla
– Vrijdag 1 april tot en met vrijdag 8 april: kunstexpositie Beeldende Vorming in de BV-hal van het Ashram College Alphen aan den Rijn
– Dinsdag 12 april: dramavoorstellingen in het Parktheater

Ashram Social

Volg ons op Instagram