Ashram kiest duurzaam bouwteam

De laatste belangrijke stap in het nieuwbouwproces is gezet. We gaan met een duurzaam bouwteam ons mooie nieuwe schoolgebouw bouwen. Donderdag 2 december jl. zijn in het bijzijn van wethouder Voortgezet Onderwijs Han de Jager door Scope Scholengroep de laatste handtekeningen gezet voor de nieuwbouw van het Ashram College in Alphen. Na een aanbestedingstraject is er getekend voor een samenwerking met bouwbedrijf Aan de Stegge.

 

Aan de Stegge gaat samen met Gabriëls Elektro en werktuigbouwkundig installateur Verstappen van Amelsvoort de duurzame bouw van het nieuwe pand verzorgen. De bedrijven hebben alle drie ruime ervaring in het bouwen van duurzame schoolgebouwen.

 

Met het bereiken van deze mijlpaal is de laatste belangrijke stap gezet in de uitvoering van het Masterplan Voortgezet Onderwijs van de gemeente Alphen aan den Rijn. In het nieuwe jaar start de bouw aan het Marsdiep. Een feestelijk moment voor het Ashram College dat al enige tijd in voorbereiding is op de nieuwbouw.

 

Het nieuwe schoolgebouw van circa 12.000 vierkante meter biedt veel licht en lucht en komt volledig tegemoet aan de wensen en eisen van vandaag de dag. Het gebouw wordt Energie Neutraal (ENG) gebouwd. De vorm kenmerkt zich door een boomerang met aan de binnen- en buitenzijde organische vormen. Een uniek aspect is de daktuin waar leerlingen kunnen pauzeren en sporten. Het gebouw biedt tevens flexibiliteit om ruimte te bieden aan de andere Alphense middelbare scholen.

 

Naar verwachting opent de nieuwe school medio 2023 de deuren.

Ashram Social

Volg ons op Instagram