Ashram College wint ontwerpwedstrijd Duurzame Wijk

Team ‘Mozart verft het Groen’ wint ontwerpwedstrijd Duurzame Wijk 2024

Voor de jaarlijkse ontwerpwedstrijd Duurzame Wijk werkten de afgelopen drie maanden ruim honderd leerlingen van het Groene Hart Lyceum en Ashram College hun ideeën en oplossingen uit in een duurzaam ontwerp voor de omgeving Mozartlaan in Hazerswoude-Rijndijk. Na een voorselectie gingen uiteindelijk zes van de in totaal zestien teams door naar de finale. Donderdag 13 juni was het zo ver en mochten de teams hun ontwerpen presenteren en verdedigen en werden ze door een vakjury beoordeeld.

Ashram College wint ontwerpwedstrijd Duurzame Wijk 2024

Eén oplossing voor meerdere problemen

Wethouder duurzaamheid Gert van den Ham, voorzitter van de jury, maakte de uitslag bekend en lichtte deze toe: “Het winnende team had een sterke en overtuigende presentatie met veel beelden, waardoor de plannen gaan leven. Er is veel samenhang in het plan, waarbij met één oplossing meerdere problemen werden opgelost. Zeer lovend was de jury over het feit dat het team zelf op pad is gegaan in de wijk. Ze hebben met veel mensen gesproken en zo de bewoners betrokken en een stem gegeven. Het is goed om te luisteren naar wat mensen zelf willen. Ook spraken zij met medewerkers van Habeko Wonen en de gemeente. Complimenten, een topprestatie.”

Ashram College wint ontwerpwedstrijd Duurzame Wijk 2024 1

Team ‘Mozart verft het Groen’ Noa, Jip, Iri, Zonna, Julie en Bo

Voorzitter jury Gert van den Ham: ‘Het team heeft zich tevoren goed voorbereid. Ze hebben contact gezocht met mensen van de gemeente en het Hoogheemraadschap van Rijnland. Alle duurzame thema’s zijn meegenomen in de plannen en er was veel aandacht voor meer groen en minder verkeer in de wijk.’

De rest van het artikel en meer informatie staat op de website van Duurzaam Alphen >

Ashram College wint ontwerpwedstrijd Duurzame Wijk

Ashram Social

Volg ons op Instagram