Ashram College Nieuwkoop: een gezonde school 

Ashram College Nieuwkoop: een gezonde school 

 

Het Ashram College Nieuwkoop voert een ‘gezonde school beleid’. Dit laat de school niet alleen zien in en rond het gebouw, maar ook via de producten in de schoolkantine. School is dé plek om kinderen bewust te maken van gezond voedsel. Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. 

 

Samenwerken met lokale ondernemers

In de schoolkantine kun je daarom niet alleen snoep of chips kopen, maar ook een gezonde keuze maken. Hiervoor werkt het Ashram College Nieuwkoop samen met de ondernemers van het winkelcentrum Kennedyplein. De slager en de bakker zorgen dagelijks voor verse broodjes, koeken en kaasstengels. In de lunchpauze is er elke dag een warme dagspecial. Dat varieert van een broodje bal en kipkluifjes tot een broodje warme vis van de viswinkel. Ook kan men kiezen voor een rauwkostsalade van de groenteman. Met dit initiatief wil de school niet alleen een gezonde school voor de leerlingen te zijn, maar ook de middenstand meenemen in een gezondere samenleving. 

 

Gezonde leefstijl is belangrijk

Wethouder Gerben van Duin is enthousiast over het initiatief. “Een gezonde leefstijl is enorm belangrijk. Ik hoop dat dit initiatief van het Ashram alle leerlingen stimuleert om gezond(er) te leven, want jong geleerd is oud gedaan! Het initiatief sluit ook goed aan bij ons gezondheidsbeleid waar we momenteel aan werken. Daarin richten we ons op de vraag hoe we inwoners kunnen helpen hun leven zo gezond mogelijk in te richten.”

Ashram Social

Volg ons op Instagram