Het Ashram College Nieuwkoop en duurzaamheid

 1

Het Ashram College Nieuwkoop en duurzaamheid

Het schoolgebouw van Ashram College Nieuwkoop is één van de duurzaamste schoolgebouwen van Nederland. Het haalde de score ‘excellent’ volgens de BREEAM-methodiek. Dat staat voor ‘Building Research Establishment Environmental Assessment Method. In het gebouw zijn duurzame – en ook recyclebare – producten gebruikt, die veelal ook duurzaam worden geproduceerd. Met behulp van een slimme installatieontwerp en hoge isolatiewaarden is het gebouw energieneutraal voor wat betreft het energieverbruik van de gebouwgebonden installaties.

 

Het ventilatiesysteem ventileert op basis van de hoeveelheid mensen. En 353 zonnepanelen zorgen voor energieopwekking (max 105,9 kW!). De lage temperatuur verwarming zorgt voor een laag energieverbruik en de aansluiting op het warmte/koude systeem in de wijkvoorziening zorgt voor een gasloos gebouw. We zijn trots dat we als Ashram College Nieuwkoop een bijdrage leveren aan duurzaamheid. Een school voor de toekomst!

Ashram Social

Volg ons op Instagram