Kies je school Alphen maakt schoolkeuze makkelijker

Kies je school Alphen maakt schoolkeuze makkelijker

 

Voor alle leerlingen uit groep 7 en groep 8 van het basisonderwijs is er nu de nieuwe website Kies je school Alphen. Op deze site staan alle middelbare scholen van Alphen en omgeving, met een overzicht van alle activiteiten die deze scholen verzorgen om leerlingen te helpen kiezen. De website is een initiatief van de gezamenlijke middelbare scholen uit Alphen en omgeving: het Ashram College, de Groene Hart scholen, het Scala College en het Wellant College.

 

De website biedt verschillende handige tools om beter overzicht te krijgen. Via de de keuzehulp kan geselecteerd worden op niveau, plaats of scholenkoepel om te filteren. In de agenda staat van alle scholen wanneer ze hun wervingsactiviteiten organiseren en wat de activiteiten precies inhouden. Voor ouders met kinderen in groep 8 of groep 7 betekent dit voortaan geen papiertje meer op de koelkast geplakt, maar snel een handig overzicht bij de hand op iedere telefoon, laptop of tablet.

 

Hennie Weeber, vestigingsdirecteur Scala College Nieuwe Sloot: “De keuze voor een middelbare school is een belangrijk moment in de schoolcarrière van ieder kind. Vanuit verschillende richtingen vingen de Alphense scholen op dat er behoefte was aan een handig overzicht van alle voorlichtingsactiviteiten. Na overleg in de Bavo-commissie, het overleg van de Alphense scholen, hebben we daarom besloten om hiervoor te zorgen met een handige en toegankelijke site.”

 

De nieuwe site is te vinden via https://kiesjeschoolalphen.nl.

Ashram Social

Volg ons op Instagram