Vanaf 2 juni gaat onze nieuwe school weer open!

Alle leerlingen van het Ashram College Nieuwkoop hebben maar kort kunnen genieten van hun nieuwe school. Ze begonnen net een beetje gewend te raken, toen de coronacrisis kwam en de school moest sluiten. Maar gelukkig mogen we weer beperkt beginnen vanaf 2 juni a.s.: niet allemaal tegelijk, maar in groepen van 8 leerlingen tegelijk per lokaal op veilige afstand van elkaar.

Het RIVM heeft in samenwerking met de VO-scholen een protocol opgesteld om te voorkomen, dat het virus verder verspreid kan worden. Zo komen de leerlingen per groep van 8 aan op het schoolplein, wachten zij bij de pionnen op het plein en gaan dan één voor één naar binnen. In de school is een route uitgezet naar de lokalen en waar de leerlingen normaal van lokaal wisselen, gebeurt dat nu door de docenten: de leerlingen blijven dus in het lokaal.

We hopen dat het voor de leerlingen toch fijn is om elkaar weer te zien en te spreken. Naast de schooldagen gaan voor de leerlingen ook de online lessen gewoon door. Voor de toetsweek is nog een aparte procedure in de maak.

Ashram Social

Volg ons op Instagram