Nieuw VMBO

Nieuw Vmbo

Het Nieuw Vmbo is zijn tweede jaar ingegaan. De eerste groep leerlingen werkt toe naar het examen. Dat worden spannende tijden, zowel voor de leerlingen als de betrokken docenten en klassenassistenten.
Leerlingen van het vmbo BB en KB kiezen aan het einde van klas 2 voor een profiel: Dienstverlening en Producten of Zorg en Welzijn. In deze twee profielen doen ze ook centraal examen in de 4e klas. Ieder profiel bestaat uit vier modules (bijvoorbeeld ‘Product maken en verbeteren’ en ‘Mens en gezondheid’). Naast deze vier modules kunnen de leerlingen voor het schoolexamen zelf kiezen uit vijf keuzedelen in leerjaar 3 en vijf keuzedelen in leerjaar 4.

Keuzedelen

Bij een keuzedeel leren de leerlingen naast theorie ook praktische vaardigheden. De keuzedelen worden gegeven door de docenten uit ons team, maar ook door ervaren professionals uit de praktijk.
Voorbeelden van keuzedelen in leerjaar 3 zijn: Welzijn en Ouderen, Sport en bewegen, Geüniformeerde Dienstverlening, Haarverzorging , Facilitaire Dienstverlening en Plaat en Constructiewerk. Voorbeelden van keuzedelen uit leerjaar 4 zijn: Eventz, EHBO en reanimatie, Digispel en Welzijn Kind en Jongere.

Lintstage en beroepsoriënterende stage

In leerjaar 3 van het vmbo BK (D&P en Z&W) lopen de leerlingen twee lintstages van 6-8 weken. Voor een lintstage worden de leerlingen één dag per week uit het lesrooster gehaald. De lintstage biedt de leerling de mogelijkheid om te onderzoeken of de gekozen beroepsrichting bij hem/haar past. In leerjaar 4 vmbo BK lopen de leerlingen een week stage. Naast de stages is de loopbaanbegeleiding een belangrijk onderdeel van het 3e en 4e leerjaar.

Ashram Social

Volg ons op Instagram

Logo Ashram