In en om de school

In & om de school

Een school kan natuurlijk niet zonder schoolgebouw, maar ook niet zonder faciliteiten. In en om de school voorzien wij onze leerlingen van meerdere faciliteiten.

Praktijkplein

Op ons mooie en moderne praktijkplein kunnen leerlingen aan veel verschillende beroepen snuffelen. Voor alle beroepen hebben we een plek ingericht met materialen en attributen uit de praktijk. Er staat in de zorghoek bijvoorbeeld een echt ziekenhuisbed en in de hoek voor de uiterlijke verzorging is er o.a. een complete kapsalon.
We hebben voor beroepen in de zorg (verpleegkundige, medewerker kinderopvang of thuiszorg), de horeca (kok, serveerster of kelner), administratieve beroepen (verkoopmedewerker, administratief medewerker of receptionist) en beroepen in de uiterlijke verzorging (kapper, schoonheidsspecialist of visagist) een eigen praktijkplek gerealiseerd. Zo kunnen leerlingen ontdekken welke beroepen er allemaal zijn, welke bij hen passen en ervaring en kennis opdoen.

Bibliotheek en Kaleidoskoop

Door de nauwe samenwerking met de bibliotheek en theater Kaleidoskoop, kunnen de leerlingen van het Ashram College in Nieuwkoop voorstellingen bijwonen en zelf optreden in een échte theaterzaal.

Nieuw Schoolgebouw

Op het terrein van het voormalige gemeentehuis wordt op dit moment druk gebouwd aan onze nieuwe school. Dit schooljaar gaan we verhuizen naar het nieuwe schoolgebouw.

Je eigen account en WiFi

Bij ons op school krijgen leerlingen een eigen account met wachtwoord zodat ze kunnen inloggen op de schoolcomputers. Ook krijg je een eigen schoolmailadres en kun je  gebruik maken van WiFi voor opdrachten in de klas (als de docent hen daarvoor uitnodigt).

Gymlessen en sporten in de Steupel, op de sportvelden en op de plassen

Behalve de gymlessen in onze eigen gymzaal, maken we vaak en graag gebruik van de Steupel, de sporthal van Nieuwkoop. Bij mooi weer in het voorjaar en vroege najaar, gaan we het liefst buiten sporten op de sportvelden van de hockeyclub en op of rond de plassen van Nieuwkoop: roeien, zwemmen, kanoën, zeilen, hardlopen en als we in de winter de kans krijgen: schaatsen!

Kleine school in het hart van Nieuwkoop

Het Ashram College in Nieuwkoop is een kleine school, met een gezellige aula, waar de leerlingen elkaar ontmoeten tijdens de pauzes. Iedereen kent elkaar! Leerlingen uit alle onderbouwklassen ontmoeten elkaar bij de keuzevakken, leerlingen uit de bovenbouw bij de sportmix.

Actieve samenwerking met lokale bedrijven

Het Ashram College in Nieuwkoop heeft goede relaties met bedrijven en instellingen in Nieuwkoop. Dat is goed voor de projecten van de school, voor de maatschappelijke stages en voor de snuffelstages, bijvoorbeeld in het naastgelegen verzorgings- en ontmoetingscentrum.

Stages

Alle leerlingen van leerjaar 3 havo, 3 vmbo en 4 vmbo lopen een week stage bij een bedrijf of instelling in Nieuwkoop en omgeving Dat helpt bij de beroepskeuze en zo kunnen zij ervaren hoe het is om te werken in de beroepspraktijk.

Schoolbus uit Ter Aar

Brugklasleerlingen, die uit Ter Aar komen, kunnen in de wintermaanden instappen bij ‘De Vlinder’ in een busje dat speciaal naar het Ashram College in Nieuwkoop rijdt.

Ashram Social

Volg ons op Instagram

Logo Ashram