Wat wil je later worden? #beroepenvoorlichtingopschool

Op donderdag 21 november organiseerde het Ashram College samen met de andere scholen en de Rotary Alphen/Woubrugge een beroepenvoorlichting voor leerlingen. Maar liefst 56 beroepen presenteerden zich in de school. Het was een groot succes waaraan meer dan 500 leerlingen deelnamen. Dit jaar werden er naast de klassieke beroepen, ook ‘nieuwe’ beroepen als game designer, milieudeskundige en een deskundige op het gebied van kunstmatige intelligentie gepresenteerd. Hier bleek veel belangstelling voor.  De sessies die werden gegeven door de kapitein van de landmacht en LTZ-3 (marine-officier) liepen uit vanwege de vele vragen. “We kijken terug op een succesvolle tweede editie van de beroepenvoorlichting”, aldus Jaco Plompen een van de organisatoren.

 

Achtergrond van de beroepenvoorlichting

In 2018 heeft de beroepenvoorlichting, een samenwerking tussen de Rotaryclub Alphen/Woubrugge en het Scala, Ashram en Groene Hart College, voor het eerst plaats plaatsgevonden. Het enthousiasme bij leerlingen en schooldecanen was groot. Voldoende reden voor de scholen en de Rotary om in 2019 de samenwerking voort te zetten. Suggesties van leerlingen zijn ter harte genomen. ‘De leerlingen konden op 21 november niet alleen voorlichting krijgen over klassieke beroepen als arts, verpleegkundige, architect, officier, musicus of ingenieur, maar ook spreken met vertegenwoordigers van nieuwe beroepen als gamedesigner, milieudeskundige, roboticaconsulent , onderzoeker kunstmatige intelligentie of fashion designer’, aldus Jo Schoenmaker, een van de organisatoren.

Ashram Social

Volg ons op Instagram