Thema-ouderavonden schooljaar 2019-2020

Dit schooljaar organiseren we voor ouders van onze leerlingen twee voorlichtingsavonden. Op deze avonden wordt u tijdens een informatieve en interactieve voorstelling door Theatergroep PlayBack meegenomen in een op school behandeld thema. De avonden zijn bedoeld voor ouders uit alle leerjaren.

 

1e avond:            Donderdag 17 oktober 2019, 19.00-21.00 uur
Thema:               Log In, over pesten en sociale media
2e avond:            Donderdag 12 december 2019, 19.00 uur-21.00 uur
Thema:                Onder invloed

Waar? Aula Ashram College, Alphen aan den Rijn

 

‘Log in’ over pesten en sociale media
Welke invloed hebben de sociale media op het leven van uw kind en welke afspraken kunnen er over het gebruik hiervan gemaakt worden? Ook de schadelijke kanten van het gebruik zullen aan bod komen zoals het (digitaal) pesten. Theatergroep Playback speelt de voorstelling Log In, waarna de spelers in gesprek zullen gaan met de ouders. Voorafgaand aan de voorstelling is er een korte introductie door het zorgteam van het Ashram College over de ondersteuning op onze school.

 

‘Onder invloed’
Hoe help je jouw kind bij het aangeven van zijn of haar grenzen als het gaat om drank of drugs? En hoe zet je pubers kritisch aan het denken over wat normaal is en wat niet? Theatergroep PlayBack speelt een voorstelling met aansluitend gesprek en het uitspelen van mogelijke oplossingen voor getoonde situaties.

Thema-ouderavonden schooljaar 2019-2020 Thema-ouderavonden schooljaar 2019-2020 1 Thema-ouderavonden schooljaar 2019-2020 2

 

Meer over Theatergroep Playback
Communiceren over alcohol, drugs, (online) pesten, culturele diversiteit, seksualiteit, liefde, agressie, mentaal welbevinden en geld met pubers is zo makkelijk nog niet. Toch zijn het allemaal pittige en actuele onderwerpen die een grote rol spelen in het leven van jongeren op weg naar volwassenheid. Theatergroep PlayBack maakt deze maatschappelijke thema’s bespreekbaar onder jongeren tussen 12 en 18 jaar, hun ouders en docenten. Educatief en interactief theater vormt het speelse decor voor een confronterende en pakkende dialoog over deze gespreksthema’s. Zo krijgt de vaak ‘ongrijpbare puber’ inzicht in zichzelf, waar hij voor staat en wordt hij weerbaarder en sociaal vaardiger.

Met een goed gevoel voor humor maken de acteurs zware onderwerpen bespreekbaar op middelbare scholen. Zonder te oordelen gaan ze in gesprek met jongeren. Door dit gesprek te koppelen aan de theatervoorstelling gaan verbeelding en realiteit hand in hand. Noem het prikkelend. Of speels. Maar vaak ook confronterend, waardoor het beklijft. Het stopt natuurlijk niet na zo’n voorstelling. Ook ouders en docenten krijgen, tijdens aparte voorstellingen, herkenbare en soms hilarische scenes voorgeschoteld. Op treffende wijze weten de acteurs hen een spiegel voor te houden. Deze zogenaamde integrale aanpak werpt de nodige vruchten af. Het stemt ouders en docenten tot nadenken over hoe je dergelijke levensthema’s integreert in het leven van de jongeren van nu.

Theatergroep PlayBack, opgericht in 2006, is uitgegroeid tot een professioneel theatergezelschap dat jaarlijks 800 voorstellingen speelt op middelbare scholen door het hele land. Met ruim 40.000 jongeren gaan we jaarlijks het gesprek aan. Ook maken we bij 14.000 ouders en 1.500 docenten en andere professionals bekend wat er speelt onder jongeren en hoe ze hierover met hen kunnen praten.

 

Ashram Social

Volg ons op Instagram

Logo Ashram