Projecten en kunstvakken

Het Ashram College is een creatieve school waar we je leren om met je eigen fantasie nieuwe ideeën te creëren, oplossingen te bedenken en dingen zelf te maken. Creatief denken, of anders gezegd, vindingrijk zijn is een handige skill die steeds belangrijker wordt. Tijdens de lessen van de kunstvakken doen we vanzelfsprekend een beroep op je creativiteit, maar ook bij de projecten leren we je creatief denken en doen.

Projecten

We maken leren nog leuker door je de baas te maken van je eigen project. Iedere week heb je projecturen in je rooster. Tijdens deze lessen werk je onder begeleiding van een docent aan je eigen project. We laten je in de eerste plaats vrij om je te verwonderen over wat jij maar wilt. Vervolgens ga je aan de slag met je eigen verwonderingsvraag. Heb je altijd al eens een eigen paardenmagazine willen maken? Dan is de eerste stap dat je gaat nadenken over hoe je dat gaat aanpakken. Wat heb je nodig en hoe ziet jouw perfecte magazine er eigenlijk uit? Of misschien vraag jij je steeds maar weer af hoe het toch kan dat vliegtuigen de lucht in kunnen en waarom dat niet elektrisch kan. Dan geldt hetzelfde. Je gebruikt je creativiteit om je verwonderingsvraag te beantwoorden. Je ontdekt dat er vele manieren zijn om aan informatie te komen. Je zult al snel Google gebruiken. Slim, maar een vliegtuigbouwer mailen, de bibliotheek bezoeken of een vraag uitzetten op Facebook doen het ook goed. Door te doen ga je ervaren dat als je ‘out of the box’ denkt er een wereld voor je opengaat. Daarnaast leer je tijdens je zoektocht samenwerken, plannen, organiseren, doorzetten en nog veel meer.  

Kunstvakken

Vanaf de brugklas tot en met je laatste jaar kun je op het Ashram kunstvakken (beeldende vorming, muziek en drama) volgen en er in de bovenbouw examen in doen. We zijn de enige school in Alphen die dit aanbieden en dat doen we niet zomaar! Creatief denken of vindingrijk zijn gaat jou in je verdere leven helpen om problemen  op te lossen. Het Ashram ademt kunst en creativiteit. In de school hangt overal kunst van leerlingen en regelmatig schitteren onze leerlingen en docenten op het podium tijdens de lunchpauzeconcerten. En als klap op de vuurpijl maken leerlingen, docenten en ouders regelmatig een grote musical. Tijdens de ‘Ashram uit de kunst’-weken staat kunst centraal en organiseren we allerlei kunstactiviteiten. Natuurlijk is er nog veel meer te vertellen, dus bezoek zeker de voorlichtingsdagen om het zelf te ervaren.

Ashram Social

Volg ons op Instagram

Logo Ashram