Profielkeuze

Profiel- en sectorkeuze

In leerjaar 3 besteden we veel aandacht aan loopbaanbegeleiding en -oriëntatie (LOB). Hier worden ook de ouders bij betrokken. Belangrijk is de profiel-/sectorkeuze. Binnen een uitgebreid mentoraatprogramma wordt aandacht besteed aan soorten beroepen en opleidingen. Daarnaast krijg je een beeld van je eigen kwaliteiten en affiniteiten. Op deze wijze kun je, samen met je ouders en docenten, een zo verantwoord mogelijke keuze maken.

Sectorkeuze mavo

Op de mavo werken we  met jou toe naar een succesvol examen binnen het vakonderwijs. Daarnaast vraagt de voorbereiding op het vervolgonderwijs (mbo of havo) veel aandacht. Het mentoraatprogramma met betrekking tot de voorbereiding op opleidingen en beroepen neemt dan ook een belangrijke plaats in. Dit wordt versterkt door een arbeidsstage en bezoeken aan de voorlichtingsactiviteiten van ROC’s zoals ‘de Studiebeurs’ en de Alphense MBO informatieavond.

 

Klik hier voor het keuzeformulier:
Profielkeuzeformulier 20-21 MAVO

 

Profielkeuze havo en vwo

De Tweede Fase (havo en vwo)

In de bovenbouw van de havo en het vwo, de zogenaamde Tweede Fase, volg je een profiel.

Er zijn vier profielen in de Tweede Fase:

Cultuur en Maatschappij (CM)

Economie en Maatschappij (EM)

Natuur en Gezondheid (NG)

Natuur en Techniek (NT)

 

De keuze van het profiel is van groot belang voor je vervolgstudie, daarom besteden we hier, met name in leerjaar 3,  ruim aandacht aan.

Profielkeuzeformulier 20-21 – HAVO

Profielkeuzeformulier 20-21 – VWO

Profielkeuzeformulier 20-21 – GYM

 

Ashram Social

Volg ons op Instagram

Logo Ashram