Gezonde school

Gezonde school

Het Ashram College is een Gezonde school. Dat betekent dat we ons inzetten om jouw schoolomgeving zo gezond mogelijk te maken. Een mooi voorbeeld is onze schoolkantine. Hier kun je dagelijks terecht voor verse en gezonde producten. Van het Voedingscentrum hebben we daarom de Gouden Schoolkantine Schaal ontvangen. Wat doen we nog meer?

Rookvrije school

Wij zijn een rookvrije school. Dat betekent dat er op het schoolplein niet gerookt mag worden.

Veilige school

We vinden het belangrijk dat je met plezier naar school gaat en je er thuis voelt. Je leert immers het beste in een veilige omgeving. Door onze manier van werken hebben we al onze leerlingen goed in beeld. Dat is prettig, want daarom kunnen we onze leerlingen persoonlijk begeleiden. Uiteraard hebben we ook regels en afspreken die we met elkaar naleven. Zo zorgen we samen voor een veilig schoolklimaat.

Green Office

Op het Ashram College zijn we thuis in de wereld van nú. Je hoort en ziet de mensen om je heen waarschijnlijk weleens nadenken over hoe ze duurzamer kunnen leven. Ook op onze school stellen we ons deze vraag. Hoe kunnen we het Ashram College duurzamer maken? De Green Office (leerlingen van het Ashram College) zet zich hiervoor in.  Alle docenten drinken inmiddels, dankzij de Green Office, uit een mok in plaats van plastic bekertjes. Dat scheelt een heleboel afval. Ze zijn zelfs zo goed bezig dat de gemeente heeft gevraagd of ze willen meedenken hoe we Alphen duurzamer kunnen maken.

Ashram Social

Volg ons op Instagram

Logo Ashram