Chromebook in de klas

Het Ashram College maakt werk van digitalisering van het onderwijs. Wij willen het persoonlijk leren van de leerling centraal zetten en de leerling meer maatwerk bieden door verrijking, verdieping of herhaling te bieden. Digitale leermiddelen zijn daarbij een belangrijk hulpmiddel. Daarbij kunnen digitale leermiddelen goede ondersteuning bieden. De leerkracht blijft de spil van het onderwijsproces. Digitale leermiddelen verruimen zijn mogelijkheden om maatwerk te bieden en te differentiëren.  Het Ashram College heeft gekozen voor een Chromebook, omdat een Chromebook het beste aansluit bij de digitalisering van ons onderwijs en de Google educatie-omgeving.

Dat betekent dat ook uw kind een Chromebook nodig heeft om het onderwijs te volgen. U kunt via onze leverancier een Chromebook bestellen. De aanschaf van een laptop valt onder de vrijwillige ouderbijdrage. Het is echter ook mogelijk een eigen Chromebook mee te nemen.

 

U heeft keuze uit drie modellen die speciaal voor het onderwijs ontwikkeld zijn. De rubberen afwerking van het scherm en de basis dempt de schokken en biedt zo de beste bescherming tegen vallen. Indien u het Chromebook niet via school bestelt maar elders aanschaft, geldt dat een uitvoering met 4 GB RAM & 32GB opslag de minimale vereisten zijn voor het gebruik op school. Bij schade van uw Chromebook zult u dan wel zelf voor vervanging moeten zorgen. Heeft u een Chromebook via de Ashram webshop besteld dan kan uw kind bij schade gebruik maken van een leen-Chromebook van school. Zo’n leen-Chromebook is ook beschikbaar voor uw kind, indien u geen Chromebook aanschaft. Deze laptop kan echter niet mee naar huis.

Wat kost een Chromebook?

U betaalt, afhankelijk van de keuze van het type Chromebook, een bedrag tussen de € 400,00 en € 550,00 voor een Chromebook. Dit doet u voor de start van het eerste leerjaar. Deze kosten kunnen in termijnen worden betaald. De aanschaf van een Chromebook valt onder de vrijwillige ouderbijdrage.

Ashram Social

Volg ons op Instagram

Logo Ashram